Welkom op onze Website

Info Tennisvereniging Colijnsplaat.

Hoe kwam de Tennisvereniging tot wat het nu is?

In 2003 werd door de LTC Noord-Beveland besloten om de tennisactiviteiten op de accommodatie in Colijnsplaat niet langer voort te zetten. Dit besluit werd genomen vanwege de slechte conditie van de twee tennisbanen en de te verwachten hoge onderhoudskosten in de toekomst. Ook onderhoud en beheer van kantine en kleedkamers werd voor de toekomst niet rendabel geacht en daarom werd eind 2003 besloten om de tennisactiviteiten te concentreren in Kortgene.

Niet alle leden uit Colijnsplaat konden zich vinden in dit besluit van de LTC Noord Beveland en startten in 2003 een actie tot behoud van de beide banen. De voetbalvereniging bleek bereid om de banen voorlopig over te nemen, er werd een (sub)bestuur benoemd en de Tennisvereniging Colijnsplaat was een feit. Ongeveer 50 leden, voor de helft bestaande uit jeugdleden sloten zich aan bij de nieuwe vereniging.

Vanaf 2004 is de Tennisvereniging Colijnsplaat dus actief op het complex aan de Havelaarstraat met twee tennisbanen en de bestaande bebouwing. De oefenmuur heeft plaats moeten maken voor een skatebaan. De vereniging is (nog) niet aangesloten bij de landelijke tennisbond en is dus in feite een recreatieve vereniging die met eigen leden en een eigen bestuur opereert. Naast eigen gebruik worden banen te huur aangeboden aan niet leden en toeristen die verblijven in Colijnsplaat en omgeving.

Tennisvereniging Colijnsplaat kaartte het banenprobleem in 2014 al eens aan bij de gemeente, maar toen werd in goed overleg besloten nog geen actie te ondernemen. In een brief aan de raadsleden schrijft voorzitter Wim Minnaar dat het tennissen inmiddels zo veel problemen geeft, dat renovatie nu echt noodzakelijk is.

Tijdens de besluitvormende raadsvergadering op donderdag 3 november 2016 in het gemeentehuis van Noord-Beveland krijgen wij definitief te horen dat de tennisvereniging in aanmerking komt voor nieuwe tennisbanen.

In het voorjaar van 2017 wordt een begin gemaakt met het verwijderen van de oude banen en in september 2017 zijn de banen gereed voor gebruik. (zie fotoarchief)

Wat kost de contributie?

Juniorleden t/m 17 jaar betalen per seizoen € 32,50 (peildatum is 01 januari).
Seniorleden betalen per seizoen € 70,-
Seniorleden die lid zijn van V.V. Colijnsplaatse Boys krijgen momenteel een zgn. Combikorting van € 25,- zij betalen dan € 45,- per seizoen,
Bij Combikorting geen korting mogelijk in combinatie met tijdstip lidmaatschap.

Kan ik een baan huren?

De Tennisbanen zijn te huur voor € 10,00 per uur/per baan.
De banen zijn te huur bij “Spar Sturm” – Havelaarstraat 1 – 4486 AT Colijnsplaat. Op de tennisbanen moet je dan wel sportkleding en tennisschoenen dragen. Tennisracket(s) en ballen kunnen eventueel gehuurd worden. (info Spar)

ACTIVITEITEN:

Voor de jeugd is er elke dinsdagavond jeugdbegeleiding, deze wordt verzorgd door ouders en/of vrijwilligers.
Voor de volwassen leden is er woensdagavond instuif vanaf 18.30 uur,
aspirant leden mogen dan eerst 3x gratis komen tennissen voordat ze eventueel lid willen worden.

Tevens worden er enkele malen per seizoen voor de jeugd en senioren activiteiten georganiseerd, zoals

  • Clubkampioenschappen
  • Invitatietoernooi voor aspirant leden

Voor de jeugd;

  • Ouder-Kind toernooi
  • Spelmiddag
  • Seizoensafsluiting
  • Kerstvakantie toernooi
  • Sport Doe mee
Wie verzorgt de tennislessen?

Voor onze tennislessen is tennisleraar Frans Verspeek verantwoordelijk.
Voor meer informatie kun je hem informatie opvragen via de mail: info@tennismidgetgolfrenesse.nl